Jak postavit základy pro plechovou garáž?

Díky zjednodušení stavebních předpisů mohou dnes stavebníci postavit malou plechovou garáž bez žádosti o povolení. Před umístěním takového objektu na pozemek je však nutné řádně připravit základy. Jak správně zhotovit základy pro plechovou garáž?

Jak se má připravit půda pro plechovou garáž?

Ani malá plechová garáž – https://plechovegaraze-stalmex.cz/ – by neměla stát přímo na trávě nebo zhutněné zemině – je nutné půdu řádně připravit. Často voleným řešením je betonový základ pod stěnami garáže, ale není to jediná možnost – plechové garáže lze stavět i na něm:

  • betonové desce – vybudování takové desky je nákladné a může být nutné zapojit odborníky;
  • dlažební kostky a betonové bloky – toto řešení je vhodné v případě plechové garáže, která bude využívána například jako sklad sportovního vybavení;
  • betonové tvárnice – jedná se o nejjednodušší a nejlevnější metodu, i když ne vždy nejlepší.

Betonové základy – jak se staví?

Betonový základ – například ve srovnání s betonovými tvárnicemi – se vyznačuje vysokou pevností. Proto se položení základu ukáže jako lepší řešení, pokud má plechová garáž sloužit svému primárnímu účelu – jako parkovací místo pro motorová vozidla.

Teoreticky není příprava betonového základu nijak zvlášť složitá – zamýšleného výsledku se dosáhne po několika krocích. Prvním krokem je vytyčení obrysu garáže na zamýšleném místě. Dalším krokem je vykopání výkopu – měl by zasahovat do obrysu a přesahovat jej o 10 cm. Podle odborníků jsou dobré základy pro plechové garáže hluboké asi 50 cm.

Jakmile je výkop hotový, zbývá vylít beton. Pro dosažení nejlepších výsledků by se měla stavba garáže o nějakou dobu odložit. Plechová konstrukce by měla být postavena až několik dní – nebo nejlépe týden – po dokončení betonových základů.

U koho si mám objednat stavbu základů pro plechovou garáž?

Základy pro plechovou garáž si můžete postavit sami, ale vyžaduje to znalosti i stavební vybavení (hodí se např. míchačka na beton). Z tohoto důvodu je vhodné najmout si na tento úkol odborníky – nejjednodušší je najmout si stavební firmu, která si s tímto úkolem poradí velmi rychle. To se doporučuje zejména investorům, kteří jsou časově vytížení.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist