Zpět na přehled
  • prodej
  • Komerční nemovitosti

4.2 z 5 (17 hodnocení)

Prodej rodinného domu s pozemkem 9462 m2 v Mlázovech s možností komerčního využití

6 990 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.

Popis

  • Pension
  • lokalita: Okraj obce

Nabízíme k prodeji velký rodinný dům s navazujícím rozlehlým pozemkem v malebné obci Mlázovy, která spadá pod městys Kolinec v okrese Klatovy. V minulosti byl tento dům s pozemkem hojně navštěvovaným místem hlavně rodinami s dětmi. Nacházela se zde známá Pohádková chalupa, kde byla vytvořena stálá expozice pohádkových postav a pořádaly se zde různé kulturní akce pro děti.
Na dům o zastavěné ploše 140 m2 navazuje dvůr s prostornou stodolou, venkovním i krytým posezením s krbem a slunný rozlehlý pozemek o celkové ploše 9462 m2. Část tohoto pozemku o ploše cca 4000 m2 je dle platného územního plánu vedena jako stavební, s označením M2 (cestovní ruch a rekreace), zbývající plocha je v územním plánu vedena jako trvalý travní porost. Ve stavební části pozemku je možné umisťovat rekreační objekty, budovy pro veřejné ubytování a veřejná tábořiště.
Dispozice domu: v přízemní části se nachází předsíň, kuchyně s kuchyňskou linkou, 2 samostatné pokoje, velká společenská místnost s krbem a samostatným vstupem na dvůr, koupelna se sprchovým koutem samostatným WC. Z předsíně vede schodiště do 1 patra domu, kde se nachází prostorný ochoz se vstupy do 3 bytových jednotek vybavených kuchyňským koutem a vlastní koupelnou s WC. Ve dvou těchto jednotkách je v prostoru pod štítem vytvořeno další místo pro spaní, přístupné po žebříku.
Technické údaje:
Odpad je sveden do septiku, voda je obecní, el. 230V/400V. Elektřina je přivedena i do horní části pozemku. Dům je vytápěn kombinovaně (elektrokotel, krbová vložka s výměníkem a kamna na TP).
Vzhledem k rozmanitým možnostem využití je tato nemovitost vhodnou investicí pro podnikavce, kteří hledají vlastní výzvy v podnikání v cestovním ruchu, ale i pro ty kteří hledají velký dům s pozemkem k trvalému bydlení v krásné a klidné lokalitě v předhůří Šumavy. Obec Mlázovy je zasazena na jižní úpatí kopců dosahujících 600 metrů nad mořem, obehnána je loukami a lesy (pouze na východě sousedí s poli), na jihu protéká Boříkovský potok, který se na jihovýchodním okraji vsi vlévá do Malého rybníka. Mlázovy prochází několik cyklostezek a je zde autobusová zastávka, hospoda, hasičská zbrojnice. Hlavní dominantou obce je zámek Mlázovy se zámeckým parkem anglického typu o rozloze 1.5 ha. Občanská vybavenost - škola, školka, obchod, pošta, lékař se nachází v Kolinci (3 km).

Prodej penzionu Kolinec, stav je uveden jako dobrý, umístěný v lokalitě, kde je okraj obce, z celkového počtu 1 podlaží, o ploše 410 m2, se zastavěnou plochou 270 m2, a zahradou 8762 m2, a nebo zkuste třeba, Penziony Klatovy, je vybaven či je k dispozici zahrada.

Description: We offer for sale a large family house with a spacious adjoining land in the picturesque village of Mlázovy, which falls under the town of Kolinec in the district of Klatovy. In the past, this house with the land was a popular place, especially for families with children. There was a famous "Fairytale Cottage" here, where a permanent exhibition of fairytale characters was created and various cultural events for children were held. The house, with a built-up area of 140 m2, is connected to a yard with a spacious barn, outdoor and covered seating areas with a fireplace, and a sunny extensive land with a total area of 9462 m2. Part of this land, approximately 4000 m2, is designated as construction land according to the current zoning plan, with the designation M2 (tourism and recreation), while the remaining area is designated as permanent grassland in the zoning plan. In the construction part of the land, it is possible to place recreational facilities, buildings for public accommodation, and public campsites. Layout of the house: On the ground floor, there is an entrance hall, a kitchen with a kitchenette, 2 separate rooms, a large living room with a fireplace and a separate entrance to the yard, a bathroom with a shower and a separate toilet. From the entrance hall, stairs lead to the first floor of the house, where there is a spacious corridor with entrances to 3 residential units equipped with a kitchenette and their own bathroom with toilet. In two of these units, there is additional sleeping space created in the attic space, accessible by a ladder. Technical data: Waste is directed to a septic tank, water is communal, electricity is 230V/400V. Electricity is also supplied to the upper part of the land. The house is heated by a combination of electric boiler, fireplace insert with an exchanger, and wood-burning stoves. Due to its diverse possibilities for use, this property is a suitable investment for entrepreneurs who are seeking their own challenges in the tourism industry, as well as for those who are looking for a large house with land for permanent residence in a beautiful and peaceful location in the foothills of the Šumava mountains. The village of Mlázovy is located on the southern slope of hills reaching 600 meters above sea level, surrounded by meadows and forests (only bordered by fields on the east), and the Boříkovský stream flows through the south of the village, flowing into the Malý rybník pond on the southeast outskirts of the village. Mlázovy is crossed by several cy

Základní info

Evidenční číslo:
D285b
Typ:
Komerční nemovitosti, Pension prodej
Adresa:
Mlázovy, Kolinec, Klatovy
Cena:
6 990 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
CZK
Stav:
Dobrý
Umístění:
Okraj obce
Konstrukce:
Cihlová

Plochy

Plocha užitná:
410 m2
Plocha zastavená:
270 m2
Plocha zahrady:
8762 m2

Počty místností, umístění

Počet pokojů:
5
Počet NP:
1

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti:
Energie chytré změny. G - Mimořádně nehospodárná

Vybavení objektu

Zahrada

Dopravní dostupnost

Silnice, Autobus


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku
TOPlist